Back

Prezentare și Viziune

Viziunea școlii Gimnaziale Montessori Timișoara este:

EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ – VIAȚĂ PENTRU EDUCAȚIE

Școala Gimnazială Montessori Timișoara este prima instituție de tip Montessori, din sistemul educațional, particular, din România, autorizată de Ministerul Educației Naționale, în anul 2007 și acreditată în 2013.
Preșcolarii și elevii acestei instituții sunt îndrumați și susținuți de cadre didactice cu formare inițială în domeniul pedagogic și specializare în pedagogia Montessori.
Concepută cu peste un secol în urmă de doamna doctor Maria Montessori, alternativa educațională Montessori este actuală în aplicabilitatea ei, răspunzând în continuare nevoilor copiilor de dezvoltare într-un mod natural, independent de rasă, credință și apartenență socială.

În calitate de prima instituție de tip Montessori din învățământul particular Românesc și de autoare a primei programe școlare Montessori din Europa, autorizată de Ministerul Educației, Școala Primară Montessori este considerată o deschizătoare de drumuri, devenind astfel un etalon al învățământului de calitate la nivel național și o școală unică în peisajul educațional bănățean.

Actualmente dispunem de extindererea programului de educație de la nivel preșcolar, gradinița, până la clasa a IX-a. În viitorul apropiat, VIZIUNEA școlii este să construim un Liceu Montessori; campusul școlar de tip Montessori va fi realizat astfel încât să se încadreze în spațiul verde și să beneficieze din plin de cadrul natural. În zona de mijloc, în partea de sud a terenului, se va realiza accesul auto cu o parcare de 200 de locuri.
Campusul va fi destinat școlarizării claselor 1-12, astfel fiind format din mai multe corpuri organizate în jurul parcării:
● Un corp cu săli de clasă (12 săli de clasă cu toate anexele aferente, cu o suprafață construită la sol de 1.400 mp);
● Un corp cu 9 laboratoare de: fizică, chimie, biologie, matematică-informatică, geografie, istorie, arte, astronomie și lucru manual;
● Un corp administrativ de aproximativ 800mp;
● Un corp pentru cazarea copiilor (90 de camere de cazare cu 2 paturi fiecare, cu grup sanitar propriu), de aproximativ 2.200 mp desfășurat pe 2 nivele;
● Sală de mese pentru 100 de persoane pe tură, cu o suprafață de 500 mp
● Sală de sport, cât mai deschisă spre spațiul exterior, cu ferestre ample, cu o suprafață de 350 mp;
● Seră cu suprafață de 100 mp;
● Între corpurie de clădire vor fi amenajate diferite spații pentru recreerea copiilor;
● Se vor mai amenaja și grădini de legume, livadă de pomi fructiferi, o zonă unde se îngrijesc animale.

Formular de Vizitare

Dacă doriți să vizitați școala gimnazială Montessori Haus, vă rugăm să completați formularul alăturat și vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru programare.

Vă mulțumim!

    Scrie textul de mai jos
    captcha