Back

Mâncare sănătoasă – Copii sănătoși

– Mens sana in corpore sano –

La Liceul Montessori Timișoara îi încurajăm pe copii sa aibă o alimentație sănătoasă și să mănânce în acord cu nevoile corpului lor. Analizând cât este de importantă alimentația în creșterea sănătoasă a unui copil, motivați de gândul mâncare sănătoasă-copii sănătoși, nu am ales un serviciu de catering, ci am ales ca în fiecare zi să pregătim totul proaspăt pentru numărul exact de copii existenți în grădiniță și școală.

Cadrele didactice prezente la masa de prânz au rolul de modela un comportament adecvat în timpul mesei (grație, curtoazie, grija pentru nevoile proprii, dar și pentru confortul celor din jur), totul pentru o experiență plăcută a comunității (de a fi împreună).

Micul dejun, prânzul și gustarea de după-masă sunt pregătite cu mare grijă in bucătăria noastră de către două persoane speciale, care cu toată dragostea pregătesc mâncarea. Toată mâncarea este pregătită proaspăt in fiecare zi.

Copiii au, de asemenea, oportunitatea de a învăța despre alimentația sănătoasă prin intermediul materialelor didactice specifice alternativei Educaționale Montessori de viață practică:

Copilul simte când îi este foame și este important să se hrănească proporțional cu apetitul lui. Există tot felul de pofte de mâncare, care pot fi satisfăcute cu ajutorul materialelor de viață practică.

Activitățile de viață practică oferă o gamă largă de pregătire a unei gustări (tăiatul mărului, decojitul și tăiatul oului, decojirea și tăierea bananei/morcovului/castravetelui, stoarcerea citricelor , decojirea portocalei/mandarinei,obținerea pesmetului, spargerea nucilor/alunelor , întindere a unui unt sau brânzei pe paine etc.)

 

Prin intermediul acestor materiale, copiii au oportunitatea de a învăța să-și pregătească o gustare sănătoasă.

Procurarea (legume sau mirodenii plantate de către copii în grădină sau clasă) și pregătirea hranei sunt activități care se regăsesc în activitatea zilnică a copiilor de la Liceul Montessori Timișoara.

Grădinița Montessori este o extensie naturală a căminului. Aici copilul se simte membru al unei comunități, în care nevoile sale individuale sunt satisfăcute de către materialele pe care le poate manui.

Meniul si ingredientele folosite (fără prăjeli și alte alimente care conțin zahăr în exces) sunt afișate cu o săptămană in avans si acest lucru reflectă preocuparea noastră comună pentru o alimentație echilibrată, sănătoasă și în același timp potrivită gustului și preferințelor copiilor.

Pentru situațiile în care se dorește, oferim la cerere meniu vegetarian. În cazul în care există tot felul de alergii sau intoleranțe, atunci mâncarea este pregătită într-un regim special de către bucătăresele noastre.

<strong>Cum procedăm atunci când este ziua de naștere a unui copil?</strong>

Propunerile noastre pentru tortul aniversatului sunt torturile cu fructe (în locul celor cu frișcă sau ciocolată) și recomandăm din toată inima torturile raw-vegan, asfel încât copiii să se bucure de o gustare sănătoasă.

[/vc_column][/vc_row]

Formular de Vizitare

Dacă doriți să vizitați Liceul Montessori Timișoara, vă rugăm să completați formularul alăturat și vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru programare.


Vă mulțumim!

    Scrie textul de mai jos
    captcha