Back

Liceul Montessori Timișoara

Instituție de învățământ acreditată MEN

“Trebuie să ajutăm copilul să acţioneze singur, să voiască singur, să gândească singur; aceasta este arta celor ce aspiră să slujească spiritul.”
– Maria Montessori

Mesajul Conducerii LICEULUI MONTESSORI TIMIȘOARA

Dragi prieteni, vă salut aducând în atenția dumneavoastră unul din gândurile pline de înțelepciune și iubire ale Mariei Montessori, care ne călăuzește munca și misiunea.

”Cele mai bune metode sunt acelea care îi provoacă tânărului un maxim de interes, care îi dau posibilitatea să lucreze singur, să-și facă el însuşi propria experienţă şi care îi permit să schimbe studiul cu viaţa practică. ” – Maria Montessori

Este o plăcere să mă adresez vouă din postura de persoană pasionată de educație și învățământ, pedagog și membru al conducerii Școlii Montessori Timișoara.
În acest an plăcerea este mai mare deoarece în ultima perioadă a anului școlar 2013-2014, eforturile noastre, ca și echipă, au fost recompensate și fructificate pe toate planurile de interes.

Comunitatea Montessori Timișoara este în continuă creștere, nu numai în ceea ce privește numarul de copii și de cadre didactice ci și în ceea ce privește nivelele de școlarizare și activități de informare pe plan local și național.

Noi adepți ai metodei de educație Montessori ni se alătură, anual, în provocarea de a face cunoscute valorile acestei pedagogii și a o prezenta ca un instrument temeinic de dezvoltare a individului.

Noi, colectivul Montessori Timișoara avem marea responsabilitate față de numele Montessori, de a menține la cea mai înaltă calitate standardele și principiile introduse in învățământul mondial de doamna dr. Maria Montessori.

Trebuie să demostrăm că educația Montessori este o metodă de educație, recunoscută, a individului de la naștere și până la 18 ani și nu doar o activitate sofisticată, o alternativă la învățământul tradițional, practicată în grădinițe și școli, cum este deseori percepută.

Într-o societate în veșnică schimbare în care se cere atitudine și spirit de lider la toate nivelele,vrem să ne învățăm copiii să devină lideri prin libertate.

Pedagogia Montessori încurajează exprimarea libertății în toate acțiunile și activitățile. Această libertate permite individului dezvoltarea capacității de a lua proprile decizii în baza celor observate de el, determină încredere și respect de sine.

Este un privilegiu pentru noi să jucăm un rol semnificativ în formarea generaților de copii care vor crea o societate, bazată pe libertate, respect și solidaritate.

– Director, prof. Edith Gheorghiu

PREZENTARE ȘI VIZIUNE

Școala Gimnazială Montessori Timișoara este prima instituție de tip Montessori, din sistemul educațional, particular, din România, autorizată de Ministerul Educației Naționale, în anul 2007 și acreditată în 2013.

Preșcolarii și elevii acestei instituții sunt îndrumați și susținuți de cadre didactice cu formare inițială în domeniul pedagogic și specializare în pedagogia Montessori.

Concepută cu peste un secol în urmă de doamna doctor Maria Montessori, alternativa educațională Montessori este actuală în aplicabilitatea ei, răspunzând în continuare nevoilor copiilor de dezvoltare într-un mod natural, independent de rasă, credință și apartenență socială

Citește continuarea

ISTORIC ȘI MISIUNE

În primavara anului 2007, Asociația Montessori Kinderhaus a deschis porțile primei gradinițe ce urma să ofere copiilor între 2 și 6 ani posibilitatea de a se dezvolta în spiritul pedagogiei Montessori. Pedagogi și asistenți cu experiență au coordonat prima grupă mixtă de copii, urmată la scurt timp de o a doua, astfel că în vara anului 2007 Montessori-Kinderhaus avea 30 de copii.

Începând cu luna septembrie 2008 a fost creată o grupă pentru copii cu vârste între 2 și 3 ani, condusă de pedagogi specializați pentru această categorie de vârstă…

Citește continuarea

Echipa de Conducere

Ghiorghiu Edith Montessori

Edith Francisca

Gheorghiu

Director Unitate de Învățământ

Scornea Daniel Montessori

Daniel

Scornea

Director de Marketing și Dezvoltare

Caraiman Laura Montessori

Laura

Caraiman

Director Educativ Montessori Schule

Liane Delschland

Liane

Delschand

Director Educativ Montessori Kinderhaus

Formular de Vizitare

Dacă doriți să vizitați școala gimnazială Montessori , vă rugăm să completați formularul alăturat și vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru programare.

Vă mulțumim!

    Scrie textul de mai jos
    captcha